Apel către Președinte și partide politice! Asistăm la încălcarea Constituției!

Apel către Președinte și partide politice! Asistăm la încălcarea Constituției!

Prin noua ordonanță a lui Tudorel Toader asistăm cu toții la încălcarea Constituției.

Conform ultimelor recomandări MCV oferite de Comisia Europeană în 2018, România trebuie să ” suspende imediat  punerea în aplicare a legilor justiției și a ordonanțelor de urgență ulterioare.

Recomandările raportului MCV sunt obligatorii, conform deciziei CCR nr. 2/2012. Judecător Cristi Danileț declara în noiembrie 2018 : ” înainte ca cineva să spună o prostie, reamintesc că recomandările MCV sunt obligatoriu de implementat în România, în virtutea normelor constituţionale. O spune însăşi CCR în decizia nr. 2/2012 la pct. IV  ”

În același timp, Constituția României spune că ” Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor. ” – Articol 147, alineat 4.

Prin urmare, cu această nouă ordonanță, Guvernul României încalcă Constituția!

Dar Guvernul nu se oprește aici.  Ordonanța încalcă și ” principiul constitutional al subordonarii ierarhice a procurorilor de la SIIJ fata de Parchetul General ” – Politeia.org.ro.

Tot o decizie CCR spune ca : ” procurorul -șef de secție din structura Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  este subordonat conducătorului acestui parchet. (..) procurorul șef al acestei secții este subordonat ierarhic procurorului general al Parchetului de pe lângă ICCJ ” 

Facem un apel către partidele politice, cu membri prezenți în Parlament. Guvernul trebuie tras la răspundere pentru acestă încălcare.

Conform Constituției : ” Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga sa activitate. Fiecare membru al Guvernului răspunde politic solidar cu ceilalţi membri pentru activitatea Guvernului şi pentru actele acestuia  ” Articol 109, alineat 1.

Domnule Președinte al României, conform Constituției, dumneavoastră trebuie să vegheați la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate. ( Articol 80, alineat 2 ).

Vă rugăm să luați act de această încălcare a Constituției și să trageti la raspundere vinovatii !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: