A început PSD campania electorală ?

A început PSD campania electorală ?

 

Pentru coaliția PSD-ALDE, alegerile din 2019 – 2020 sunt de maximă importanță. Toate atacurile la adresa Justiției, a președintelui României, a Uniunii Europene, reprezintă doar mutări pe tabla de șah. Deznodământul partidei ( și a României ca stat de drept ) se va decide la următoarele alegeri.

Având acestea în minte ne putem pune următoarea întrebare : De ce PSD nu și-a anunțat , până acum, candidații ?

Partidele Opoziției au prezentat listele pentru europarlamentare iar președintele Klaus Iohannis și-a exprimat dorința de a avea un al doilea mandat.  Europarlamentarele vor avea loc în mai 2019 (peste 4 luni ) iar PSD încă nu ” are ” candidați.  Mulți sugerează că au loc lupte interne pentru aceste candidaturi…că are loc o ” împărțeală “. Dar eu cred că se înșeală.

Speculez că aceste candidaturi PSD nu sunt publice pentru simplu motiv de a nu fi atacate. Dacă mâine listele cu candidați PSD vor fi făcute publice Opoziția va ataca instantaneu acele nume, politic vorbind. Iar PSD știe asta … mai știe și că majoritatea membrilor partidului apar ca fiind compromiși moral, profesional și social în afara bulei ” roșii “. În 4 luni, Opoziția și societatea civilă ar distruge politic ( mai mult decât sunt deja) candidații actualei puteri.

Care este planul PSD-ului ?

Este foarte important să conștientizăm faptul că ce fac membrii PSD, în ultima vreme, nu e la întâmplare. Și este foarte important să încercăm să le înțelegem mișcările pe tabla de șah.

PSD nu are candidați și de aceea nu trebuie să se concentreze pe promovarea acestora. Și nici nu e necesar… Speculez că strategia acestora a asimilat strategia lui Arthur Finkelsteinfaimos consultant politic prezent în campaniile unor lideri precum Orban ( Ungaria ), Netanyahu ( Israel ) sau Trump ( SUA ). Finkelstein este creatorul Dușmanului omniprezent, George Soroș. Nu e de mirare că PSD a adoptat această strategie politică: crearea unui Dușman omniprezent ( Soroș, statul paralel, multinaționalele, etc. ). Această strategie a funcționat perfect până acum!

Urmărind evenimentele din ultimele luni, speculez că planul PSD, pentru apropiata perioadă, cuprinde următoarele acțiuni: consolidarea ideii de “stat paralel “, demonizarea Opoziției, dezbinarea societății civile și a electoratului Opoziției politice, prezentarea PSD-ALDE ca salvator al României.

Putem spune că Arthur Finkelstein, faimosul consultant politic, a pus bazele acestui sistem. Nu trebuie să te consolidezi pe tine ca partid, trebuie doar să distrugi Opoziția și electoratul acesteia!

  1. Consolidarea ideii de “stat paralel “

De 2 ani, ideea de ” stat paralel ” este prezentă în orice anexă a coaliției ( TV, ziare online, discursuri politice ). Atacurile la Kovesi (DNA), Tarcea(ICCJ),  Augustin Lazăr ( PICCJ ), la SRI, SIE și DIICOT transmit un singur mesaj: ” Statul Paralel ” trebuie învins.  Există vreo dovadă a existenței acestui stat ? Nu, dar nici nu contează. Majoritatea oamenilor votează emoțional.

În politică nu contează Adevărul, contează doar ceea ce le prezinți tu oamenilor ca fiind adevărat! Dacă prezinți constant Minciuna ca fiind Adevăr  în conștientul electoratului atunci Statul Paralel va deveni ceva real.

Antena 3, Lumea Justiției, Sputnik România și Anti Fake News sunt principalele anexe de răspândire a conceptului de Stat Paralel.

Dragomir, Gâdea, Badea, Abraham, Pleșoianu, Rădulescu, Mocanu, Ciutacu sunt principalele portavoci ale conceptului de Stat Paralel.

2. Demonizarea Opoziției, dezbinarea societății civile și a electoratului Opoziției politice

Aici găsim exemple perfecte!

Dacă vorbim de partide ale Opoziției o să aflăm că în ultima perioadă au existat nenumărate atacuri la adresa acestora. O să le enumerăm pe cele mai grave.

A. În ultima vreme, Dacian Cioloș a fost constant atacat de către anexele Puterii. Acum, cel mai grav, a fost prezentare faptului că în partidul PLUS există rude de securiști ( https://goo.gl/5kx9nn ). La aceasta mai adăugăm și reacția deloc inspirată a liderului PLUS unde aceasta ar fi trebuit să fie mai serios în legătură cu acuzațiile.

Acest atac nu a produs nicio schimbare în electoratul PSD-ALDE ( el e mereu împotriva lui Cioloș ). În schimb, a produs unde puternice în electoratul PLUS, USR. Putem specula că o parte din USR nu dorește liste comune sau alianță cu PLUS. Atacul la Cioloș și reacția neinspirată a acestuia doar a întărit această decizie.

Pe viitor, putem să ne așteptăm la cât mai multe atacuri de acest fel!

B. Ieri, 21 ianuarie, la Sinteza Zilei, Mugur Ciuvică a spus că USR a fost înființat în 2016 de către Coldea și este finanțat de către Soroș.

La Realitatea TV, Cosmin Gușă a spus că USR și PLUS sunt ” moșite ” de către Coldea. Acum putem cu adevărat specula care a fost motivul întâlnirii Gușă – Andronic – Ghiță la Belgrad.

În schimb, ce constatăm cu tristețe este lipsa de reacție a partidelor din Opoziției. USR și PLUS nu au cerut niciun drept la replică, nu au anunțat CNA-ul și nu au făcut plângere în instanță. Exact ceea ce așteaptă autorii acestor atacuri.

C. Președintele României, Klaus Iohannis, este constant atacat de către PSD-ALDE și de portavocile acestora. La adresa președintelui este dusă o campanie demonică de etichetare ca ” nazist “, răspândită de membri PSD, de indivizi prezenți la Antena 3 sau de ziare fake-news.

D. Societatea civilă trebuie dezbinată în viziunea actualei Puteri. ONG-uri și grupurile civice non-formale trebuie puse la pământ. Se dorește a se ajunge aici prin diverse atacuri și dezinformări : posesie de droguri, finanțări ilegale, tentative de lovituri de stat, prezentarea unor ” lideri ” fake #Rezist ( Ovidiu Grosu – https://goo.gl/jtwZ3P ), etc.

Toate aceste lucruri reprezintă ingredientele pentru viitoarele alegeri. Nimic nu este întâmplător. Orice acțiune de acest fel este gândită de consultanți politici plătiți copios!

Opoziția și societatea civilă trebuie să tragă tare aer în piept. Vin doi ani sălbatici! Ca și concluzie, consider că ce pot face opoziția politică și societatea civilă sunt următoarele :

O prezentare constantă a candidaților Opoziției ( online, Tv sau scris ) cu program electoral bun și pus la punct. Electoratul din afara bulei ” roșii ” știe că PSD-ALDE e toxic. Acum trebuie să i se demonstreze că Opoziția merită votată.

Seriozitate și profesionalism în atacarea dezinformărilor. PSD-ALDE mizează pe declarații copilărești și neinspirate. Insistarea pe drept la replică și plângere în instanță înpotriva televiziunilor ce transmit fake news.

O strategie serioasă cu privire la viitoarele alegeri.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: