Dragnea atacă Justiția, CSM tace!

Scrisoare publică către Consiliul Superior al Magistraturii,

In data de 27 decembrie, în cadrul emisiunii emisiunea Sinteza Zilei de la postul Antena 3, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a lansat o serie de atacuri la adresa magistraților. Aceste atacuri au fost însoțite de afirmații nefondate și de lipsa unor dovezi concrete.

Prezentăm mai jos unele dintre declarațiile președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, la emisiunea amintită:

“Noi suntem DNA, nu era doar o lozincă. Era conceptul lor, noi suntem deasupra legii. Unde-iKovesi? La parchetul general, de acolo conduce DNA. Are întâlniri săptămânale cu oameni dinDNA și stabilesc lucruri.”   “Este un proces care a ajuns la apogeu. Acum la DNA sunt abuzuri maimari decât înainte. Acum, cu avocații de față, urlă, iau de piept suspecții. (…) Sunt mii, sute deoameni condamnați nelegal.”   “Și acum sunt judecători cărora le e frică de SRI, de DNA. Cu toate nu mai sunt anchetați de SRI, ci de secția aia specială”   “Mi-a zis cineva atunci când s-adat sentința cu referendumul, doamna Stanciu m-ar fi achitat dacă i-aș fi dat garanții o propunla Curtea Constituțională. Dar a fost sunată de la Cotroceni și i s-a promis va fi propusă”

Cu părere de rău, am constatat că CSM nu a întreprins nicio acțiune și nu a eliberat niciun comunicat, pana la această oră cu privire la aceste declarații, printre atribuțiile CSM fiind apărarea reputației magistraților din România.

Suntem de părere că această atitudine a CSM poate crea magistraților senzația că nu sunt apărați de instituțiile care au atribuții de a face acest lucru, astfel că noi considerăm că ea se abate de la atribuțiile Consiliului Superior al Magistraturii, iar aici amintim următoarele paragrafe articolul 31 din legea Nr. 317/2004, capitolul 4, Atribuțiile CSM:

“Consiliul Superior al Magistraturii apără corpul magistraților și membrii acestuia împotrivaoricărui act de natura sa aducă atingere independentei sau imparțialității magistratului înînfăptuirea justiției ori sa creeze suspiciuni cu privire la acestea.“   “Consiliul Superior alMagistraturii apără reputația profesională a magistraților.“

Astfel, grupul civic Reset, alături de alți cetățeni ai acestui stat democratic, va solicită sa sesizați derapajele unor lideri politici si să apărați reputația profesională a magistraților din Romania.

Alături de această scrisoare, membrii grupului civic RESET au trimis și o cerere de informații publice pentru a afla mai multe!

Cu considerație, Grupul civic Reset Iași

09.01.2019

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: