Tudorel se pregătește de revocarea lui Lazăr

” Tudorele, fă ceva! ”

Tudorel Toader a anunțat că va trimite documentele necesare revocării Procurorului General Augustin Lazăr pe 27 decembrie.

Pe data de 27 decembrie, când merg la minister, am pregătit documentele necesare finalizării procedurii de revocare a procurorului general pentru că mă bazez pe articolul 132 din Constituție, pe raportul de evaluare făcut și pe clarificările aduse prin Decizia CCR 338. Nu putem pica în capcana pe care încearcă să o promoveze procurorul general trăgând de timp în speranța că va ieși la pensie sau își va încheia mandatul pe 11 aprilie”, a declarat Tudorel Toader.

De asemenea, Tudorel Toader se pregătește să o propună, pentru a doua oară, pe Adina Florea la conducerea D.N.A., chiar dacă aceasta a primit aviz negativ din partea C.S.M și a fost refuzată de către președintele Klaus Iohannis.

Tudorel Toader ar fi trebuit să deschidă o nouă procedură de selecție, așa cum transmite și un raport al Parlamentului European ( https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/progress-report-romania-2018-com-2018-com-2018-851_ro.pdf – pagina 19 ).

Magistratul Cristi Danileț a explicat pe Facebook : ” Ministrul justiției a propus un procuror pentru funcția de șef al DNA. Candidatul a primit aviz negativ de la CSM și a fost respins de Președintele statului. Logic, acum ministrul ar fi trebuit să declanșeze o nouă procedură. Mai mult, Comisia Europeană i-a spus recent să relanseze procedura, iar Parlamentul UE a aprobat acest lucru (…) Păi, ori suntem europeni și respectăm obligațiile asumate, ori nu mai suntem. ”

Tudorel Toader refuză să țină cont de raportul Parlamentului European si al Comisiei Europene.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: